Κόκκινο Κρέας & Υγεία: Ισορροπώντας τους κινδύνους με τα οφέλη

Το κόκκινο κρέας αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών ανθρώπων, αλλά χρειάζεται να αναλογιστούμε και την επίδραση του στην υγεία.

Τι ισχύει για το κόκκινο κρέας:
– Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και απαραίτητων βιταμινών.

– Αν καταναλωθεί με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

– Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με κινδύνους για την υγεία. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου είναι υψηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν καθημερινά κόκκινο ή/και επεξεργασμένο κρέας, σε σχέση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν.

Συμβουλές για Υγιεινή Διατροφή:
– Η ισορροπία είναι το κλειδί? Καταναλώστε το κόκκινο κρέας με μέτρο και προτιμήστε τα άπαχα κομμάτια αυτού. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος το πολύ σε δύο μερίδες/ εβδομάδα. Οι δύο μερίδες αντιστοιχούν συνολικά περίπου 350-450 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος. Επίσης, καταναλώστε πολύ λίγο έως και καθόλου, επεξεργασμένο κρέας.

– Ποικιλία ? Συνδυάστε το λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άλλες πηγές πρωτεΐνης.

– Μέθοδος Μαγειρέματος? Προτιμήστε το ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα.

-Προέλευση? Επιλέξτε υψηλής ποιότητας κρέας από ηθικές πηγές.

Από valiagrigoriou

Tags :

μοιράσου το

advertisement

Τα δημοφιλή της εβδομάδας

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved

Designed by Pixel Heroes